Celulele stem au beneficii semnificative în medicină, deoarece pot crea țesut nou și înlocui celulele deteriorate din corpul uman. Acestea pot fi utilizate în tratamentul unor afecțiuni precum leucemii, anemii sau boli cronice granulomatoase, iar cercetările se concentrează și asupra posibilității de a le utiliza în domeniul plasticii și în diagnosticul de autism.

Maternitatea privată Sanconfind oferă servicii medicale specializate care includ recoltarea celulelor stem la naștere. Procedura este simplă, nedureroasă și nu afectează evoluția bebelușului după naștere. Gravidele care doresc să beneficieze de acest serviciu semnează atât contractul de naștere, cât și contractul cu banca de celule stem aleasă.

Transplantul de celule stem poate fi realizat prin terapii standard, în studiu clinic sau experimental. Celulele stem mezenchimale au capacitatea de a se asimila în mai multe organe și contribuie la repararea leziunilor cardiovasculare, pulmonare și ale măduvei spinării, precum și la îmbunătățirea stării pacienților cu boli autoimune, boli ale ficatului și oaselor. Astazi indicatiile pentru transplant sunt cunoscute mai bine de către medici, iar procedura nu mai este considerată experimentală.

Celulele stem sunt celule pluripotente si primordiale care functioneaza ca un sistem de reparare a corpului uman. Au capacitatea de a crea tesut nou si pot inlocui virtual orice celula a corpului. Ele au o utilizare foarte buna si se recolteaza numai la nastere.
Este momentul unic in care parintii pot beneficia de rezultatele ulterioare ale celulelor stem. Maternitatea privata Sanconfind recolteaza la nastere astfel de celule prin intermediul parteneriatelor incheiate cu bancile private de celule stem din Romania. 

Astfel ca, gravidele care solicita serviciile medicale intr-o maternitate privata ca cea a Centrului Medical Sanconfind, pot semna atat contractul de nastere cat si contractul cu banca de celule stem aleasa in functie de ofertele de pe piata. 

Celulele stem se recolteaza la Sanconfind din cordonul ombilical (pentru ca este cea mai bogata sursa de astfel de celule), sau/si din placenta printr-o procedura foarte atent supravegheata si in conditii sterile. Celulele obtinute, mezenchimale sau hematopoietice, sunt criogenate treptat in criotancuri la -196 grade Celsius in vapori de azot lichid. 

Exista studii care spun ca celulele stem se pot folosi si in domeniul plasticii. Momentan se asteapta rezultate pozitive si in diagnosticul de autism.
Procedura de recoltare nu este deloc dureroasa si nu intarzie delivrenta placentei. Transplantul de celule stem nu mai este demult o procedura experiementala.

Este utilizat de aproximativ douazeci si cinci de ani in intreaga lume. Astazi indicatiile pentru transplant se cunosc mult mai bine de catre medici, cand si cum se face acest transplant, care sunt riscurile asociate si ce tratament medicamentos este necesar.

Recoltarea de celule stem la nastere in maternitatea privata Sanconfind este nedureroasa si se face extrem de simplu. Nu influenteaza absolut deloc evolutia bebelusului dupa nastere. 

La maternitatea privata Sanconfind gravidele care au contractat un pachet de celule stem se prezinta in momentul nasterii, la sosirea in spital, cu kitul de recoltare primit de la banca de celule stem pentru procedura de recoltare.

Ea va trebui sa informeze personalul medical ca are acest kit pentru ca apoi sa fie instiintate persoanele desemnate pentru preluarea si transportarea lor in locatia de stocare a bancii.

Celulele stem sunt celulele de terapie a viitorului, nu mai tin de lucruri abstracte dintr-un viitor indepartat, ci lucruri care sunt aproape de noi, in zilele noastre. Ele s-au folosit tintit intr-o boala, cum s-a inceput acum zeci de ani, in care se recoltau niste celule, si ele erau inlocuite in maduva spinarii, care genereaza celule. 

Printre diagnosticele si bolile pe care s-au incercat aceste transplanturi de celule sunt: leucemii, anemii, anormalitati ale unor celule, boli cornice granulomatoase, complicatii dupa transplant de maduva osoasa etc. 

Celulele stem, cunoscute si sub denumirea de celule mezenchimale, patrund si se asimileaza in mai multe organe, ajutand la repararea leziunilor cardiovasculare, pulmonare si ale maduvei spinarii si imbunatatind starea in boli autoimune, boli ale ficatului si oaselor.

Transplantul de celule stem se face prin trei tipuri de terapii: standard, in studiu clinic sau experimental. Totul este ca la semnarea contractului viitorii parinti sa caute informatiile necesare pentru a face alegerea cea mai potrivita imediat dupa nastere.

Maternitatea privata Sanconfind sustine prin recoltarea de celule stem, toti parintii ce urmeaza sa aibe un bebelus la Poiana Campina,.

Beneficiile celulelor stem în medicină

Celulele stem sunt capabile să creeze țesut nou și să înlocuiască orice celulă a corpului uman. Ele au o mare utilitate în medicină, deoarece pot fi utilizate pentru tratarea unor afecțiuni precum leucemii, anemii, boli cronice granulomatoase sau complicații după transplantul de măduvă osoasă. De asemenea, se studiază posibilitatea utilizării lor în domeniul plasticii și în diagnosticul de autism.

Recoltarea celulelor stem la naștere

Maternitatea privată Sanconfind oferă servicii medicale specializate care includ recoltarea celulelor stem la naștere. Aceasta se realizează din cordonul ombilical sau din placenta printr-o procedură atent supravegheată și în condiții sterile. Procedura este nedureroasă și nu influențează evoluția bebelușului după naștere. Gravidele care doresc să beneficieze de acest serviciu semnează atât contractul de naștere, cât și contractul cu banca de celule stem aleasă.

Transplantul de celule stem și terapiile asociate

Transplantul de celule stem poate fi realizat prin trei tipuri de terapii: standard, în studiu clinic sau experimental. Astazi indicatiile pentru transplant se cunosc mult mai bine de către medici, iar procedura nu mai este considerată experimentală. Celulele stem, cunoscute și sub denumirea de celule mezenchimale, au capacitatea de a se asimila în mai multe organe și de a contribui la repararea leziunilor cardiovasculare, pulmonare și ale măduvei spinării, precum și la îmbunătățirea stării în boli autoimune, boli ale ficatului și oaselor.

4 thoughts on “La maternitatea privata Sanconfind se recolteaza celule stem

  1. Mi-a placut cum au fost prezentate studiile si cercetarile stiintifice care sustin beneficiile unui stil de viata sanatos. Articolul m-a motivat sa ma implic mai mult in mentinerea unei bune conditii fizice si a unei diete echilibrate.

  2. Consider ca acest articol ar trebui distribuit cat mai multor persoane, deoarece informatiile prezentate sunt extrem de valoroase si pot contribui semnificativ la imbunatatirea starii noastre de sanatate. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  3. Am fost impresionat de modul in care autorul a prezentat beneficiile stilului de viata sanatos si cum ne poate influenta pozitiv atat fizic, cat si emotional. Sunt hotarat sa imi schimb obiceiurile proaste si sa adopt un stil de viata mai echilibrat.

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Sunt de acord cu autorul in ceea ce priveste importanta unei alimentatii sanatoase si a exercitiilor fizice regulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *